Se også
Kager
Mazarinkage med rabarber
Mazarinkage med rabarber er en ægte forårskage. Hvis du er vild med mazarinkage, så prøv at lave den med den friske smag af rabarber og revet limeskal.
af Julie Hey
18.05.2020
Foto: Bjørn Jakobsen
1 t og 0 min 6 personer
Tid i alt 1 t og 15 min
Mazarinkage med rabarber:
- 200 g rabarber
- 200 g sukker
- 1 tsk kværnet vaniljestang eller vaniljesukker.
- 150 g marcipan
- 150 g smør
- 3 æg
- 80 g mel
- 80 g mandler
- 1 lime, økologisk
Mazarinkage er en sød kage med blød og lækker marcipan. Hvis du kunne tænke dig at prøve den i en udgave lidt udover den klassiske, så skal du lave den med rabarber og lime. Den friske smag fra lige netop de to ingredienser klæder den søde kage virkelig godt. Og ekstra bonus er, at den ikke tager meget mere end 15 minutter at gøre klar til at komme i ovnen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du mazarinkage med rabarber
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Rens rabarberne og skær dem i små tern. Vend dem med 50 g sukker og vaniljesukkeret eller den kværnede vanilje.
- Riv marcipan og smør groft i en skål. Tilsæt resten af sukkeret og rør sammen.
- Pisk æggene i dejen, et ad gangen. Sigt melet i dejen og pisk sammen.
- Hak mandlerne groft og vend dem i dejen sammen med revet limeskal.
- Hæld dejen i en tærteform (Ø: 24 cm).
- Fordel rabarberne på toppen af kagen og bag den i ovnen på nederste rille i 1 time, til den er fast i midten.
- Nydes med is, flødeskum eller cremefraiche.
Se også
Fem fantastiske flødekager, du må smage!
Se også
Mazarinkage med kartofler og pistacienødder
Se også