Se også
Småkager & Cookies
Appelsinsmåkager med chokolade
Bag de skønneste appelsinsmåkager med chokolade og bring julens klassiske aromaer til live - en festlig favorit til højtiden!
af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth.
11.12.2023
25 stk
Ingredienser
- 150 g sukker
- 175 g hvedemel
- 75 g mandelmel
- 25 g majsstivelse
- 0,5 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 175 g smør
- 1 usprøjtet appelsin, skallen herfra
- 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
- 1 æg
- 2 spsk. piskefløde
- 100 g mørk chokolade
Sådan laver du appelsinsmåkager med chokolade
- Bland sukker, hvedemel, mandelmel, majsstivelse, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen.
- Riv appelsinskallen, og saml dejen med appelsinsaft og -skal samt æg og fløde.
- Hæld dejen i en sprøjtepose med tylle. Læg den eventuelt i køleskabet, indtil den er fast.
- Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Form småkagerne som 3-taller eller kranse. Tænd ovnen på 200°.
- Sæt bagepladen koldt i mindst 15 minutter, så dejen er kold, når den sættes i ovnen. På den måde holder småkagerne formen. Bag dem i 8-9 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl på en bagerist.
- Temperér chokoladen, og pensl bunden med den smeltede chokolade. Afkøl, og læg småkagerne i en kagedåse.